make free website

Az Au Pair programon 17 és 27 év közötti lányokfelügyelnek gyermekekre, gondosan kiválasztott családoknál. A szálláson és az étkezésen kívül évi 10 000 dollár zsebpénzt kapnak. A program egy évig tart, de lehetőség van 6-9-12 hónappal meghosszabbítani azt. A programra egész évben lehet jelentkezni.
Az Au Pair program számos lehetőséget nyújt: utazás, barátkozás, új kultúra megismerése, baráti kapcsolatok kialakítása a világ minden tájáról.
Az AYUSA a State Department engedélye alapján, az AU PAIR CARE (www.aupaircare.com) szervezettel együttműködve bonyolítja azAu Pair programját, melyen több mint ezer lány vett már részt sikeresen, akik örökre szóló élményekkel és hasznos amerikai tapasztalatokkal tértek haza.

Az Au Pair program egy egységes élettapasztalton túl a következőket is nyújtja:
 heti 195 dollár zsebpénz, ami évi 10 000 ezer dollárt jelent,
 évi két hét fizetett szabadság,
 tanulmányi kurzus helyi felsőoktatási intézményben 500 dollár értékben,
 a program maghosszabbításának lehetősége még egy évre további 10 000 dollár éves keresettel,
mindehez jár:
 szállás és étkezés díja a választott családnál,
 oda-vissza repülő jegy ára,
 egészségügyi biztosítás ára,
 négy napos Au-Pair előkészítő szeminárium New Jersey-ben,
 a Program befejeztével lehetőség van további 30 nap utazásra az Államokban,
 folyamatos támogatás a teljes Program alatt,
 havi rendszerséggel szervezett programok a kint élő AuPair-ek részére barátságok köttetése céljából. 

 19-27 év közötti kor
 gyermekfelügyeletben szerzett jártasság
 középiskolai végzettség
 alapfokú angol nyelvismeret
 büntetlen előítélet
 nem dohányzó, egészséges életmód,
 B kategóriás jogosítvány,
 hajadon családi állapot
Hogyan jelentkezz a Programra?
A döntés meghozatalakor ki kell töltened az online applikációt. Ez az applikáció lesz a Te profilod, amely hozzáférhetővé válik azon elfogadott családok részére, akik részt vehetnek az Au Pair programon.
Az applikációban kell bemutatnod magadat, családodat, érdeklődési körödet és leírnod a gyermekgondozás terén szerzett tapasztalataidat. Az applikáció egyik része fotókból és videókból áll, amelyben be kell mutatod a gyermekekkel végzett eddigi munkádat.

Jelentkezéshez szükséges dokumentumok:
 két ajánló levél a családoktól, amelyeknél gyermek felügyeletet vállaltál,
 egy ajánló levél ismerőstől,
 alkalmassági orvosi igazolási,
 erkölcsi bizonyítvány,
 útlevél másolat,
 vezetői engedély másolat.
Minden jelentkező lánynak -ahogyan a családoknak is akik jelentkeztek programra- kötelező átesniük egy interjún és pszichológiai teszten. 

Az Au Pair Careáltal átvizsgált és elfogadott applikációd elérhetővé válik a programban résztvevő családok számára.
Az irántad érdeklődő család bejelentkezik egy telefonos vagy Skype interjúra, amely során bemutatják családtagjaikat, gyermekeiket, szokásaikat, életstílusukat és környezetüket.
Fontos:
Te hozod meg a végleges döntést abban, hogy megfelel-e számodra a család. A megfelelésnek kétoldalúnak kell lennie.
Minden család gondosan van kiválasztva. Az Au Pair Caregondoskodik a biztos lakhatásról. Tapasztalt koordinátoraink személyesen beszélgetnek minden családdal és állapítják meg, hogy alkalmasa-e a programra. A családban kapjátok meg a saját szobátokat, az étkezést valamint a heti 195 dollár zsebpénzt.
Az amerikai családok általában két szülőből, valamint kettő-négy, 1 és 10 év közötti gyerekből áll. Mivel Amerika a bevándorlók országa, lehetséges, hogy más származású-, vallású vagy összetételű családba kerülsz. Az Au Pair Carecsaládok leggyakrabban nagyvárosok elővárosaiban laknak a keleti és a nyugati parton.

AuPairCareAkadémia – Csodálatos kezdet
A repülőtéren az AuPairCare személyzete fogad, megszervezett szállítással a szállodáig. Kezdetnek több napos képzést kapsz az amerikai kultúra megértése érdekében, valamint hasznos tanácsokat kapsz a gyermekekkel való foglalkozáshoz és az amerikai mindennapos élethez. A képzés helyszíne a luxus Scheraton szálloda, ahol a trénig, a szállás és az étkezés is biztosítva van a résztvevők számára. A tréning során az egész világról ismerkedhetsz meg lányokkal, akikkel együtt látogatjátok majd meg New York városát is.
A felkészítés a következőket tartalmazza:
Az Au Pair szerepe és felelőssége, gyermekek biztonsága és fejlődése, elsősegély nyújtás, játékok és gyermekfejlesztés, amerikai kultúra és a tipikus amerikai család bemutatása, járművezetés Amerikában…
Kötelező része a programbanhelyi felsőoktatási intézményben végzett tanulmányi kurzus, melyet a befogadó család biztosít. Használd ki a lehetőséget, hogy tökéletesítsd nyelvtudásodat vagy iratkozz be egy a Te érdeklődési körödnek megfelelő, másik kurzusra. Ez egy remek alkalom az ismeretségi kör kiterjesztésére.
Utazások. Az Au Pair programragyogó lehetőséget nyújt egy harminc napig tartó utazásra a program végeztével. Olyan varázslatos, híres helyekre látogathatsz el, mint New York, San Francisco, Chicago, Miami, Los Angeles, Las Vegas vagy a Niagara Vízesés és a gyönyörű nemzeti parkok valamelyike…
A szabadságod helyszínéül valamelyik híres úticélt választhatod, mint pl. Florida, Hawaii, California, a lehetpőségek korlátlanok.
Az Au Pair Care gondoskodik rólad. Rendelkezésedre áll egy koordinátor, aki meglátogat megmagyarázza a programot és megszervezi a havi találkozókat más Au Pair lányokkal.

 Mi az Au Pair?
Az Au Pair egy fiatal személy egy idegen országban,családban tartózkodik és a gyerekekről gondoskodik ahol családtagként van elfogadva. Az Au Pair fordításban „párbant” vagy „egyenrangút” jelent. Az Au Pair program a kulturális csereprogramok közé tartozik, amely biztosítja a lányok és a családok részére, hogy jobban megismerjék egymást, megtanuljanak valami újat más kultúrákról, ami jelentős önképzéssel, valamint kölcsönös megértéssel és tisztelettel jár. Az Au Pair lánynak lehetősége van megtanulni a nyelvet, új ismeretségeket kötni, egy teljesen más életmódot megismerni, valamint más népek számára közelebb hozni a mi kultúránkat.

 El lehet hagyni a programot az egy év lejárta előtt?
Igen, el lehet, de ebben az esetben saját magadnak kell fizetned a repülő jegy árát.

 Milyen tapasztalattal kell rendelkeznem a gyermekgondozás terén?
Fontos, hogy szeresd a gyerekeket, legyen kedved törődni velük, valamint hogy legyen tapasztalatod két év alatti gyermek felügyeletét illetően. A családnak ahol tapasztalatot megszerezted, meg kell erősítenie ezt egy rövid, e-mailben küldött ajánló levélben.

 Mit jelent az, hogy a programot engedélyezte a State Department?
A program feltételeit a State Department állította fel, mely magában foglalja a jelentkezés feltételeit és kritériumait, azaz a családok és a lányok kiválasztását, a zsebpénz mértékének meghatározását, a maximálisan ledolgozandó óraszámot, a lányok és a családok kötelezettségeit, a kötelező oktatási kurzust-, szabadságot, az egy hónapos ott tartózkodást a program végén, stb…

 Meddig tart a folyamat?
Attól a pillanattól kezdve, hogy leadod az applikációdat, legkorábban egy hónap, legkésőbb 12 hónap múlva. Az applikáció kitöltéséhez, valamint az összes dokumentum beszerzésére kb. egy hétre van szükséged.

 Milyen jól kell beszélnem angolul?
Fontos, hogy alaptudással rendelkezzél, hogy képes legyél kommunikálni angol nyelven. Nem kell félni a nyelvtani hibáktól. A te amerikai családod érteni fog téged. A család kiválasztásának folyamatában beszélni fogsz a családdal angolul. A nagykövetség látogatása alkalmával szintén várható egy rövid interjú angol nyelven.

 Jelentkezhetek a programra, ha nincs jogosítványom?
Sajnos nem, azért mert majdnem az összes családban a gyerekeket hozni-vinni kell az iskolába vagy más helyszínekre és az amerikai városokban nagyon nagy távolságok vannak az egyes helyszínek között. A vezetői engedély nagyobb szabadságot és mobilitást biztosít.


 Kötelességem takarítani a házat?
Az összes kötelezettséged a gyerekekre korlátozódik. Ez nem foglalja magába az otthon takarítását és rendbe tételét, de vonatkozhat a gyerekszobák, valamint a gyerekek ruháinak rendbetételére.

 Főznöm kell?
Az egész családra nem kötelességed főzni, de tőled elvárják, hogy a gyerekeknek egyszerű étkezéseket készíts reggelire, uzsonnára.

 Van lehetőség család cserére Amerikában?
Igen, van rá lehetőség. Amennyiben objektív probléma vagy egyet nem értés adódik a családdal, ez esetben a segítségünkkel és a helyi koordinátorok segítségével lehet családot cserélni.

 Mennyire biztos, hogy megkapom a vízumot?
Amennyiben minden feltételnek megfelelsz, érthetően kommunikálsz, komplett iratokkal rendelkezel és korábban nem utasították vissza a vízumkérelmedet, nem lehet kizáró ok, hogy ne kapd meg a vízumodat. A vízum kérelemről természetesen az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége fogja meghozni a hivatalos döntést